Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(960 niezalogowanych)
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Kalba-obolala? heh to ja juz po 3 godz od cc mialam checi na chodzenie.... nie zgodzili sie za to nastepnego dnia z rana jak wstalam tak ciagle lazilam, nawet w domu nie potrzebowalam pomocy-chociaz moja mama byla...wzielam sie za gotowanie itp z checia zrobilabym powtorke-ale tutaj, nie w PL
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
O, to dobrze. Ja po poprzedniej chyba po 5 dniach spacerowalam z dzidzia, wiec mam nadzieje ze teraz bedzie podobnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Piszecie o tym,, ze Polacy - ci mieszkajacy w Pl mysla, ze ludzie pracujacy / mieszkajacy za granica maja kokosy i pieniadze leza na ulicy i wszystkim jest tak super itd. - wydaje mi sie z moich obserwacji z ostatnich lat, ze wlasnie tak prezentuja / kreuja sie Pl odwiedzajacy kraj rodzinny i tak wlasnie chca zeby ich odbierano - bogaci, ozloceni, sracacy pieniedzmi zarobionymi w No.

Tu mieszkaja jak najtaniej i nie pozwalaja sobie na najdrobniejsze przyjemnosci jak n.p wyjscie do pubu czy na obiad ale w Pl. szpanuja i rzucaja sie jak w konwulsjach

Niestety - sami sobie zgotowali ten los - oczywiscie nie chce uogolniac
i nikogo obrazac
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Mnie żuciły się oczy dwie rzeczy.
Pierwsza to ......... fura,na jczęściej nie byle jaka.Druga....... udawanie że się nie widzi tych z którymi na ogół żyło się wiele lat przez ściane lub w tej samej "wiosce".
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
A mnie najbardziej denerwuja ludzie, ktorzy uwazaja sie za lepszych i bardziej wartosciowych tylko i wylacznie z powodu, ze sie dorobili za granica i moga szpanowac w kraju rodzinnym .

Klepia na codzien biede ze az wstyd ale w odwiedzinach w ojczyznie jest sie panem - prawie Bogiem

Tragedia .... - juz nie wspomne o krotkiej pamieci jez. - po 2 czy 5 latach na obczyznie to juz nie pogadasz po pl. z sasiadem" zza miedzy"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
retier i barbara, zgadzam sie z wami w 100% a nawet i wiecej.... po prostu zenada i tyle, w Pl wielki Pan a tu ... niech kazdy sobie sam dopowie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
166 Postów
mariusz mariusz
(mariuszmariusz)
Stały Bywalec
hei

Wydaje mi się , że tutaj nie uzyskasz porady o pracy bo wszyscy są zbyt szczęśliwi tutaj i nie mają czasu , a przede wszystkim ochoty, dzielić się tym z innymi. A nóż komuś się uda i będzie jeden Polek więcej , a może przez niego będzie mniej pracy, co ma mieć tak jak my, niech siedzi w PL

Ale prawda jest taka , chcesz mieć lepiej - przyjeżdżaj tutaj i próbuj a nie licz , że ktoś ci coś załatwi. Można latać z CV kilka miesięcy i nic , a kasa leci ...

Piszecie że w PL wielki szpan, a tutaj ......

Ja będąc w Polsce nie szpanuje, tylko po prostu mnie stać na wiele rzeczy, a znajomych nie zapominam, więc nie ma co uogolniać.

Tutaj nie żyję skromnie i stać mnie naprawdę na wiele , a nie mam kokosów. Mam chęć na restauracje czy Pizze, to idę, chcę nowy Tv to kupuję, chcę zmienić samochód, pare miesięcy poodkładam i mam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Tutaj nie żyję skromnie i stać mnie naprawdę na wiele , a nie mam kokosów. Mam chęć na restauracje czy Pizze, to idę, chcę nowy Tv to kupuję, chcę zmienić samochód, pare miesięcy poodkładam i mam

.......a za ile to niby kupisz ten samochód panie Kowalski
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
barbara67 napisał:...Klepia na codzien biede ze az wstyd ale w odwiedzinach w ojczyznie jest sie panem - prawie Bogiem ...

Tragedia .... - juz nie wspomne o krotkiej pamieci jez. - po 2 czy 5 latach na obczyznie to juz nie pogadasz po pl. z sasiadem" zza miedzy"

Witam Panią Miło ...

Jednak Ja bym tak nie uogólniał tego problemu i personalizował tylko z Nami - Polakami ...
Każdy człowiek to ma w sobie ...jeden mniej inny więcej .
Wszystko zależy , Kim tak naprawdę jest ...wewnątrz samego siebie .

Z moich obserwacji , wynika na dodatek jeszcze jedna przypadłość , wszystko zależy kto w jakiej kondycji psycho-ekonomicznej Tutaj przyjechał i jaki status sobą reprezentował w kraju przed wyjazdem .
Jeżeli tam był ..."NIKIM pod każdą postacią "... to teraz RŻNIE księcia i bogacza .
To tak samo jak z policją ... Idą do niej w większości ...te osoby , które nic nie znaczyły w swoim środowisku szkolnym .
Ot taka Nasza psychika samozachowawcza ...i nic na to nie poradzimy...
Trzeba z tą przypadłością Naszą i Innych jakoś dawać sobie radę .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty

(Student89)
Wiking
Aj tam ludziska wszystko zależy od osobnika czy jest z kryterium (wyżej sra niż duże ma) czy jest skromny i nie pokazuje tego aż tak bardzo ze ma pieniądze .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok